A nagy magyar kaszinó lehúzás!

kastino.jpg

Az Őrs vezér térnél az Árkád üzletközpontban lévő Merkur kaszinóban esett meg az igen fura történet.
2010-ben figyelt fel egy hosztesz egy játékosra, aki meglepő technikával játszott.
Heti egy alkalommal, de mindig más napon meglátogatta a játékteremet éjfél után fél órával, és különböző gépen összesen 10000 Ft-ot játszott el. Sosem többet, vagy kevesebbet. Majd leült egy géphez ahol 5000 Ft-ot rakott fel a játékra és egy gombnyomásra nyert 1 millió magyar forintot azonnal.
A kifizetés mindig megtörtént, és az ember azonnal le is lépett a helyszínről. A napi forgalom mellett nem volt feltűnő a veszteség, de egyszeri kifizetésként már igen. A játékterem ügyeletes vezetője eleinte nem is tett semmit csak feljegyezte a könyvelésbe a kifizetést. Akkor lett igazán gyanús a dolog, amikor a hosztesz aki éjszakánként találkozott a játékossal fel nem fedte miféle fura szisztémája van az embernek.

Mivel nem naponta járt be játszani, nehezen rakták össze a részleteket, de 2011 márciusától fokozottan figyelték a jelenséget és feljegyzéseket illetve kamera felvételeket készítettek. Hamar beigazolódott, hogy valóban 10000 Ft-nál többet más gépbe nem tesz se kevesebbet, és mindössze 20 percet vesződik ezzel. Majd leül a 27-es gép elé, és egy gombnyomással a maximális nyereményt fizeti ki neki a gép.
Ami biztos pont volt az ügybe az a 27-es gép. Mindig az elé ült le. Előtte véletlenszerűen játszott valószínűleg figyelemelterelés miatt, de a 27-es gép mindig fixen fizetett.

Először azzal próbálta megoldani a helyzetet a vezetőség, hogy haladéktalanul javításra és bevizsgálásra küldte a 27-es gépet, addig helyére állítottak egy másik példányt. A bevizsgálás még javában folyt, amikor egyik este megint megjelent a játékos, és ugyanazzal a szisztémával játszott. A végén megint leült a kicserélt 27-es gép elé, és megint nyert!
Ezt hitetlenkedve fogadták a terem vezetői. Valami globális szoftver problémára gyanakodtak. Ezért ő maguk is próba alá vetették a 27-es gépet, de nem jártak sikerrel. Nem tudták előidézni a kifizetést bárhogy próbálkoztak és bármennyi játékkal.
Jelezték a szoftver és hardver gyártó felé, hogy azonnal programot kell módosítani, mert abban lehet a hiba és az illetéktelen kifizetésnek a gyökere.
Ez nem volt egyszerű, bár a program hamar módosításra került, de magyar hivatalok intézkedés kissé lassú volt. Így újabb hetek és kifizetések teltek el.
Végül hosszas munka és a gépek újra hitelesítése után új programokkal indultak az éjszakának a gépek. A játékos nemsokára újból feltűnt. Mindenki kíváncsian várta most mi fog történni? De a fickó nem változtatott semmin, játszott különböző gépeken 10000 Ft-ért, majd leült a 27-es gép elé, és egy gombnyomásra nyert megint 1 millió forintot.
Döbbenten álltak az eset előtt. Ekkor már komolyabban utánanéztek az ügynek, gondoltak arra is, hogy esetleg valakivel összejátszik az ismeretlen, ezért a személyzetet átcserélték más termek személyzetével. Ez sem hozott eredményt, a milliók meg pörögtek kifelé a hetek pedig teltek.
Mivel más is rendszeresen játszott napközben a géppel a veszteség időnként javult a másik játékos kárára, ettől függetlenül aggódtak az üzemeltetők hisz már elég régóta folyt a kifizetés. Még azt sem tudták, hogy a felfedezése előtt mennyi ideig csinálta. A veszteség több mint 100 millió Ft is lehetett.

2012 Júniusában az egyik vezetőnek eszébe jutott, hogy lehet a hely a probléma! Maga a 27-es hely! Mindenki hitetlenkedve fogadta ezt a felvetést, de mivel más ötletük nem volt, ezért egyszerűen kivették a 27-es gépet a sorból, és a helyére egy kis dohányzó asztalt tettek.
Az eredmény megdöbbentő volt. A játékos bejött, eljátszott 10000 Ft-ot, majd odaállt a 27-es gép helyéhez. Hosszasan morfondírozott, majd letett valamit az asztalra és elment. A személyzet kíváncsian ment oda megnézni mit hagyott hátra? De csak egy 27-es rulettekhez használt zsetont találtak.

Az ember soha többé nem lépett be a játékterembe, lehet máshol próbált szerencsét, de ez már nem derült ki, mert a kaszinókat 2012. októberében bezárták.