Dr. Abraham Jacobson egy el nem ismert színesbőrű sebész különös esete

fejlevagos.jpg

Dr. Abraham Jacobson egy gazdag mecénás révén, aki felkarolta és az orvosi pályafutását támogatta komoly sebészi praktikákra tett szert. Ügyes, találékony és rögtönző képességei hamar előre vitték a sorát.
Azonban a XX. század eleji Amerikájában a rasszizmus erősebb volt, így hátráltatták a karrierjét. Egy San José-i kórházban dolgozott sebészként ahol háttérbe szorították bár sokszor a fősebészek által feladott problémás eseteket oldott meg. Ezt semmiféle elismeréssel nem jutalmazták, sőt a sikeres eseteket a többi fehér bőrű orvos magukénak tulajdonították. Így hírnévre elismerésre nem tudott szert tenni.
Ekkortájt történt, hogy beleszeretett mecénása egyik lányába, aki pechjére fehér bőrű és egyben súlyos beteg is volt. Az akkori tudomány nem tudott mit kezdeni a súlyosbodó rákbetegségével, a fiatal hölgy pedig nem engedte magát vagdosni.
Jacobson doktor azonban szörnyű elhatározásra jutott, hogy megmentse szerelmét ami egyben a hírnevét is elhozta. Amikor már felkelni sem tudott az ágyból Annabelle, akkor elaltatta és a kórházba vitte, ahol levágta a fejét, majd egy általa kitalált berendezéssel a lefejtett vért keringette benne. A berendezés működött, bár beszélni nem tudtak, de együtt lehettek fájdalom nélkül. Jacobson doktor a korát előzte meg ezzel a berendezéssel.
A kórház dolgozói hamar rájöttek mi folyik az egyik elkülönítőben és elszörnyedve vették észre a szörnyet és az élő fejet. A sátáni gépet azonnal lekapcsolták majd meg is semmisítették és Annabelt tisztességgel eltemették. Abraham Jacobson-t eretnekséggel vádolták és sarlatánsággal, megfosztották örökre orvosi címétől, aki szégyenében száműzetésre kényszerült.
Később Kolumbiába utazott ahol szegények orvosa lett, további sorsáról nem lehet tudni.