Amerika sárkányai

01_1.jpg

1863-ban elejtett példány

Az amerikai polgárháború vetett végett a repülő hüllők uralmának Amerikában.

Amerika 19. századig nagyrészt kies vadon volt, és rémhíreket hoztak a felderítők hihetetlen sárkányokról. Amiket persze mindenki mendemondának tartott.
Aztán a polgárháború alatt megváltozott minden, több ősrégi állatot is lelőttek. Ezek a repülő hüllők hatalmasok voltak és lomhák. Így amikor meglátták őket gyorsan puskacsővégre kerültek.

02_1.jpg

1864-ben elejtett példány


Az indiánok nem örültek ennek, mert szent állatoknak tartották, akik már az ő létezésük előtt is itt éltek ősidők óta. A hegyekben megbújva, néha körbe repülve a környéket láthatóak voltak, de nyomukra nem mertek kelni, ugyanis rosszabb esetben egy kisebb embert is elragadtak a karmaikkal.

08_1.jpg

1865-ben elejtett példány


Az egyik ilyen lelőtt példány 6 méteres szárnyfesztávval rendelkezett, ami döbbenetes méret. Mivel a tudósok sok pénzt ígértek a megszerzésükért, ezért hajtóvadászat indult a szárnyas szörnyek iránt.
Azonban csak 1 tucat példányt sikerült lelőni. Élve viszont sosem sikerült elfogni, a búvóhelyüket vagy fészküket nem találták. Kizárólag repülés közben látták őket, és kerültek puskacső végre, vesztükre. A vizsgálatokból kiderült, hogy a Pterosaurus rokonságába tartozó élőlény. Amely már rég a kihalt lények sorában kéne lennie, de valamiért mégis itt voltak érthetetlen okokból.

05_1.jpg

Valószínűleg egy kölyök példány, amit szintén levadásztak.


Mivel több látható sárkány nem került elő, a lelkesedés is alább múlt. Úgy gondolták teljes mértékben sikerült a rémisztő dögöket elintézni. Sokáig nem foglalkoztak a keresésükkel, és újból a kétkedők áldozatává vált eme nemes állatok híre. Több polgárháborús rajz tanúskodott mellette, de ezeket a XX. század közepéig nem fogadták el hiteles információknak.

04_1.jpg

09_1.jpg

Két korabeli rajz, festmény amely az elejtett állatokat mutatja.


A helyzet a modern tudomány korában sem változott egészen a XX. századig közepéig. Amikor Montana területén a 1960-ban lelőttek egy példányt.

10_1.jpg

1960-ban lelőtt példány a vadászokkal.

A kétkedők felkapták a fejüket, és azonnal cáfolni kezdték az egészet. Egészen odáig fajult a dolog, hogy hamisított képeket állítottak elő, valamint ezt egy Freakylinks nevű TV műsorban bemutatták mint cáfolat a lények létezésére. Azonban hamarosan kiderült, hogy pont az ő képeik a hamisítványok és szerkesztettek.

03_1.jpg

Hamisított kép. Bal oldali eredeti, a jobb oldalit szerkesztették.

A rejtélyes lények továbbra is a homályba vesznek, hisz 1960 óta egy példányt sem láttak belőlük. Az is elképzelhető , hogy a fajuk utolsó képviselőjét lőtték le akkor, aki túlélhette a polgárháborús időszak őrült vadászatát. Akárhogy is van, a tudomány értetlenül áll előtte. Az a bizonyíték, hogy élnek belőlük páran az várat még magára.