Bell Witch - azaz Kate Batts boszorkány esete

01_2.jpg
John Bell az 1800-as évek elején hatalmas földterületet vásárolt, és ezzel kezdődtek a kálváriái!

A Tennessee állambéli területen 328 hektárra növelte a gazdaságát, és egy helyi baptista felekezethez csatlakozva (Vörös folyó baptista egyház) élte mindennapi életét. 3 gyereke volt Betsy (1806), Richard (1811), Joel (1813) ő velük és feleségével éltek a birtokon.
1817-ben egy nap amikor a kukoricamezőjét vizsgálta, furcsa groteszk lény járult elé. Mintha több állatból gyúrták volna össze, kutya, nyúl, szarvas és még ki tudja? Ekkor elhatározta, hogy levadássza és fegyverrel járta a birtokát, azonban hiába látta többször, sőt más furcsa lényeket ha rájuk lőtt mindig elszaladtak és sose tudta elfogni őket. De ezek az események csak a kezdetek voltak.
Nem sokkal később a házban ismeretlen eredetű dobogó hangokat hallottak, aminek a nyomára sose jutottak. Aztán jöttek az igazán rémisztő esetek. A gyerekek egy éjjel arra ébredtek, hogy patkányok rágcsálják a takarójukat, de ahogy felugrottak azok szétszaladtak és nyom nélkül eltűntek. Egy másik nap arra ébredtek, hogy nagyon fáznak és felülve azt vették észre, hogy a takaróik és ágyneműjük egy kupacba van rakva a szoba közepén. Sikoltozva hívták szüleiket, akik értetlenül álltak az eset előtt.
Ekkor került az ismeretlen erő célpontjába Betsy Bell, akit bántalmazott a szellem. Megtépte, felpofozta haját húzta. Ezután kezdett a szellem beszélni is a Bell családhoz, amit nehezen értettek mert suttogott.
Egy évnyi huzavona után, a szellem dörgedelmesen felkiáltva bevallotta ő Kate Batts a helyi boszorkány, és azért ilyen pipa, mert John Bell egy üzlet során őt csúnyán becsapta, és addig nem hagyja abba a zaklatást, amíg meg nem hal.
Elég hihetetlennek tűnt a dolog, és próbáltak a gyülekezeten belül is segítséget találni de az lett a vége, hogy ima közben a boszorkány - lány hangon énekelt a közösségnek mindenki döbbenetére.
Mivel a boszorkány úgy látta nem veszik komolyan, két próféciát is közölt velük ráadásul ezeket a hangokat több mint 12 mérföld távolságból is jól hallották. Az egyik prófécia szerint Jon Bell kínok közt fog élni, amíg meg nem hal, a mások pedig egy csatára vonatkozott, aminek a végeredményét közölte.
A prófécia annyira híres lett, hogy Andrew Jackson tábornok felfigyelt rá, és úgy gondolta beszél ezzel a Kate-el, hogy még több katonai információt szerezzen tőle. De mivel óvatos volt, vitt magával egy "boszorkányvadászt". Jól is tette, mert út közben megállította őket egy ismeretlen erő. A lovak megálltak, és nem húzták a szekeret fél órán át, majd tovább mentek a farm felé.
Amikor megérkezett a díszes kompánia a Bell farmra, a boszorkányvadász el kezdett dicsekedni, hogy bár megállította a lovakat a boszorkány, de ő miatta engedte tovább őket. Ezzel elővett egy revolvert, amelyből kiszedett pár töltényt, és megmutatta a kíséretnek. Ezüst golyók voltak. Azonban nem sokáig viháncolhatott vele, ugyanis váratlanul összerogyott és szörnyű görcsök közepette kilehelte a lelkét. Odalett az egyszemélyes véderő. Jackson kapitány ezután jobbnak látta, lelépni.
Betsy idővel felcseperedett és kérője akadt, méghozzá Joshua Gardner, mivel a boszorkányt nem kérdezték erről, természetes újból gyötörni kezdte a lányt. Ez mindaddig tartott míg a fiatal pár megszakította a kapcsolatát egymással 1821 húsvét hétfőjén. Ezután Kate visszatért régi munkájához az öreg Bell-t gyötörni.
Az öreg Bell egyre rosszabbul lett, míg 1821 december 20. -án kómába esett. Amikor felfedezték a szobájában meghalt férfit, volt egy macska is a helységben, illetve két pici fiola az asztalon. Azt sejtették, hogy mérgezés történt, ezért a macskát elkapták és beadták a maradékot neki. Szegény állat azonnal elpusztult, de mielőtt rávágták volna, hogy gyilkosság történt, Kate a boszorkány megszólalt - bevégeztetett! A bosszúm bevégeztetett. - Rémülten rohantak ki a férfiak.
John Bell temetése sem múlt el bizarr esemény nélkül, valahonnan egész végig egy nő énekelt, mindaddig amíg az utolsó ember is elhagyta a temetőt.

Úgy látszott minden rendbe jött, de egy évvel később a boszorkány megjelent az özvegynek és azt mondta - 7 évre elmegy, de vissza fog térni és figyelemmel kíséri a Bell ivadékokat.

02_2.jpg

Bettsy Bell

04_2.jpg

A fura lény amit az öreg Bell látott

05_2.jpg

Andrew Jackson szekere, ahogy megtorpannak

06_2.jpg

07_1.jpg

Richard Powel aki Betsy spirituális mentora volt, állítólag köze volt a kísértések létrehozásában.

08_2.jpg

John Bell halála

12_2.jpg

11_1.jpg

Bell birtok a XX. században

15_1.jpg

A Kate Batts barlang, ahol meghúzta magát a boszorkány